Terményünnep

.

Jövő héten hálaadó istentiszteletre várunk mindenkit, ami után KÉZMŰVES VÁSÁRT tartunk a kertben.

Várjuk a termelőket, akik szívesen eladnák házi készítésű/termelésű finomságaikat.

A befolyt összegek után adománnyal a Kék Elefánt Evangélikus Óvodát és a Baldauf Gusztáv Evangélikus Szeretetotthont támogatják!

EVANGÉLIKUS ISTENTISZTELET A KOSSUTH RÁDIÓBAN!

.

Most vasárnap 10:04-től az MR1 Kossuth Rádió élőben közvetíti az evangélikus istentiszteletet Pécsről.

Igét hirdet Ócsai Zoltán, a gyülekezet parókus lelkésze.


Mindenkit várunk 10 órától a helyszínen és a rádiókészülékeknél egyaránt!

Egyetemi IFI

.

A vasárnapi ifjúsági istentisztelet másnapján elindul az egyetemi ifi is, aminek idei témája a komfortzóna lesz. Sokat fogunk játszani, beszélgetni és garantáltan kilépünk a komfortzónánkból! :) Jöttök?

Évnyitó ifjúsági istentisztelet

.

Ha nehezen indul be az év, és szeretnél egy kis lelki feltöltődést kapni hozzá, de túl korai az a vasárnap reggeli istentisztelet, akkor gyere el és kezdjük együtt az évet, zenével, énekléssel és imádsággal, más fiatalokkal együtt. Utána lesz egy kis harapnivaló is, úgyhogy ne szaladj el!

Töltsük meg együtt 1000 rászoruló gyerek iskolatáskáját!

.

Forrás:http://www.segelyszervezet.hu/hu/hirek/toltsuk-meg-egyutt-1000-raszorulo-gyerek-iskolataskajat-0

Töltsük meg együtt 1000 rászoruló gyerek iskolatáskáját! 

•    Rászoruló iskolások javára indít országos akciót az Ökumenikus Segélyszervezet 
•    40 hívás a 1353-as adományvonalra most egy tanszercsomagot jelent  

Iskolakezdés együtt! címmel hatodszorra hirdet országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet 1000 gyermek beiskolázásának támogatására. A Segélyszervezet idén is gyermekenként 10 ezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomagokkal szeretné támogatni a nehéz sorsú iskolásokat. Célkitűzés, hogy a segítség már az első becsöngetés előtt célba érhessen. Az összefogáshoz bárhonnan lehet csatlakozni a 1353-as adományvonalon, melyre minden hívás és SMS indításával 250 forintot lehet adományozni.

http://www.segelyszervezet.hu

Ócsai Zoltán Igehirdetése 2017.09.17.-én

.

1 Móz. 28, 10-22. Jákób pedig elindult Beérsebából, és Hárán felé tartott. Elért egy helyre, és ott töltötte az éjszakát, mert a nap lement. Fogott egyet az ott levő kövek közül, a feje alá tette, és lefeküdt azon a helyen. És álmot látott: Egy lépcső állt a földön, amelynek teteje az égig ért, és Isten angyalai jártak azon fel és le. Odafönt pedig az ÚR állt, és ezt mondta: Én vagyok az ÚR, atyádnak, Ábrahámnak Istene, és Izsáknak Istene! Ezt a földet, amelyen fekszel, neked adom és a te utódaidnak. Annyi utódod lesz, mint a föld pora, terjeszkedni fogsz nyugatra és keletre, északra és délre, és általad nyer áldást, meg utódod által a föld minden nemzetsége. Mert én veled vagyok, megőrizlek téged, akárhova mégy, és visszahozlak erre a földre. Bizony, nem hagylak el, amíg nem teljesítem, amit megígértem neked.


Amikor Jákób fölébredt álmából, ezt mondta: Bizonyára az ÚR van ezen a helyen, és én nem tudtam! Félelem fogta el, és így szólt: Milyen félelmetes ez a hely! Nem más ez, mint Isten háza és a menny kapuja.
Reggel fölkelt Jákób, fogta azt a követ, amely a fejealja volt, fölállította szent oszlopként, és olajat öntött a tetejére. Azután elnevezte azt a helyet Bételnek – azelőtt Lúz volt annak a városnak a neve. És ilyen fogadalmat tett Jákób: Ha velem lesz Isten, és megőriz ezen az úton, amelyen most járok, ha ad nekem ételül kenyeret és öltözetül ruhát, és épségben visszatérek apám házába, akkor az ÚR lesz az én Istenem. Ez a kő pedig, amelyet szent oszlopként állítottam föl, Isten háza lesz, és bármit adsz nekem, a tizedét neked adom.

„Ötszáz – Ötven” – A Pécsi Kamarakórus hangversenye a reformáció emlékéve és Kodály Zoltán tiszteletére

.

Szöveg: Ecsedi Zsuzsa
 
Budapest – 2017. szeptember 17-én, vasárnap 18.00 órakor a budahegyvidéki evangélikus templomban (Budapest, XII., Kék Golyó utca 17.) a Pécsi Kamarakórus hangversenyére kerül sor, a reformáció emlékéve és Kodály Zoltán tiszteletére.

Vezényel: Tillai Aurél Kossuth-díjas karnagy

Közreműködnek: Tóka Ágoston – orgona

Komáromi Alíz, Kiss Edit, Tillai Csilla, Sárfy Mária, Tillai Atilla, Dergez Domonkos – ének

Műsoron: J. S. Bach, F. Mendelssohn, Kodály Zoltán, Bárdos Lajos és mások művei

A belépés díjtalan. Adományaikat köszönettel fogadjuk.

A 41. Bárdos Lajos Zenei Hetek és az Ars Sacra Fesztivál rendezvénye.

TANULÓ FESZTIVÁL

.

2017. szeptember 15-én megünnepeljük, hogy Pécs hivatalosan is Tanuló Város lesz, és a város egynapos fesztiváljába bekapcsolódva gyülekezetünkben is érdekes programokkal járulunk hozzá az élethosszig tartó tanuláshoz. :) Központi témánk a REFORMÁCIÓ, hiszen idén ünnepeljük az 500. évfordulóját. 
Ezen a napon 
- Ki lehet majd próbálni az új Luther-társasjátékot
- Bele lehet pillantani a Richly Zsolt által rendezett Luther animációs filmbe, (amelyet este hétkor ki fogunk vetíteni, hogy már az utcáról is lehessen látni)
- És a legizgalmasabb rész egy szabadulószoba lesz, amelyben ügyességedet és logikádat használva kell kijutnod a wartburgi várból! 
Erre 2-5 fős csapatok jelentkezését várjuk 12-18 óráig.

A játék nehézségi foka miatt középiskolás korosztálytól ajánlott. A csapatok minden egész órában indulnak.

Előzetes regisztrációt kérünk a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, az időpont és a csapatnév megjelölésével. 


A RENDEZVÉNY INGYENES! 
A programokat ezen a honlapon találod: 
http://tanulofesztival.ckh.hu/…/pecsi-evangelikus-egyhazkoz…

Gyere el és tanulj játszva! :)

CSALÁDI ISTENTISZTELET

.

Hamarosan kezdődik egy új tanév, ami azt is jelenti, hogy újra lesz CSALÁDI ISTENTISZTELET! :) 

Szeptember 3-án tanévnyitóra várunk minden családot, kicsiket és nagyokat!

Ha tudtok, hozzatok egy kis süteményt magatokkal, mert az istentisztelet után még szeretnénk egy kicsit együtt maradni, teázni, sütizni, beszélgetni.

Várunk mindenkit szeretettel!

Új Képeink

2017 Konfirmáció

A képre kattintva megnyitható a galéria.

Új Hírlevelünk

2017 Pünkösd

Új Hanganyag

2017.09.17. - Ócsai Zoltán