PERSZE - Ösztöndíj Program felvételi felhívás

.

Felvételi felhívás

 A Pécsi Evangélikus Roma Szakkollégium (PERSZE) Ösztöndíj Programot hirdet hátrányos helyzetű elsősorban roma/cigány NAPPALI TAGOZATOS egyetemi hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok számára.

Szakkollégiumunk nem csak roma/cigány fiatalokat vár tagjai közé. Eséllyel pályázhat hozzánk minden Pécsett és a dél-dunántúli régióban NAPPALI TAGOZATON tanuló egyetemi hallgatói jogviszonnyal rendelkező, hátrányos helyzetű diák, aki érdeklődik a cigányságot érintő társadalmi kérdések iránt, s nem áll messze tőle a keresztény értékrend sem.

Szakkollégiumunk együtt lakó közösség. A szakkollégisták elhelyezését a Pécsi Márton Áron Kollégium és Szakkollégium biztosítja. A szakmai programok jelentős része PTE BTK NTI Romológia és Nevelésszociológia Tanszéken zajlik. Egyházi hátteret a Magyarországi Evangélikus Egyház nyújt.

Sikeres felvételi esetén, térítés ellenében kollégiumi elhelyezést, havi ösztöndíjat, egyetemi előre haladást biztosító szakmai programokat, nyelvi képzést, támogató közösséget biztosítunk.

Az ösztöndíj program jelentkezési határideje: 2019 augusztus 11.

(a határidő után jelentkezéseket nem fogadunk el)

Pünkösdi gyülekezeti nap

.

Szeretettel hívjuk a testvéreket az alábbi gyülekezeti napunkra. Kérjük, hogy részvételi szándékát az irodában személyesen, vagy a plakáton szereplő elérhetőségen jelezzék. A buszra is az irodában lévő ívre való feliratkozással lehet jelentezni!

 

2019gyül nap

Böjti reggeli liturgia

.

Minden hétköznap reggel 7:15-kor kezdődik templomunkban a böjti reggeli liturgia. A bő negyedórás alkalom lehetőséget ad nekünk arra, hogy böjtben Istennel kezdhessük a napot, közösen készülhessünk a feltámadás megünneplésére.

Szeretettel várunk mindenkit, akár egy-egy alkalomra is!

Új sorozat indul februárban!

.

Februárban új havi sorozat indul gyülekezetünkben, "Egy hajóban - egy kenyéren" címmel. Ennek keretében a városunkban élő kisebb keresztény felekezetek életébe, tanításába, mindennapjaiba nyerhetünk betekintést a vezetőikkel való beszélgetés alkalmával. Várunk minden kedves érdeklődőt! Első alkalmunk február 7-én lesz, 17 órai kezdettel. Vendégünk Hajnal Zoltán baptista lelkipásztor lesz.

A Biblia egy év alatt

.

"Ne hagyd abba ennek a törvénykönyvnek az olvasását, arról elmélkedj éjjel-nappal, őrizd meg és tartsd meg mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor sikerrel jársz utadon, és boldogulsz." (Józs 1,8)

Gyülekezetünk egyik idei célkitűzése az, hogy együtt, közösen végigolvassuk a Szentírást. Aki szívesen csatlakozik ehhez, az alábbi beosztás szerint olvashatja a Bibliát. A menetrend erre a linkre kattintva tölthető le.

Az év során szervezünk olyan alkalmakat is, melyeken a napi bibliaolvasással kapcsolatos tapasztalatainkat oszthatjuk meg egymással. Ezeket a későbbiekben hirdetni fogjuk.

Olvassuk végig együtt 2019-ben a Szentírást.

Az aktuális napi olvasmány az év igéje alatt található. 

Új Képeink

Presbiter és felügyelő iktatás 2018

IMG 4204

A képre kattintva megnyitható a galéria.

Új Hírlevelünk

Pünkösd 2019

20190610

Új Hanganyag

2018.03.29. Pécs - Énekkar

Új Videónk

2017 Gyerekkarácsony