PERSZE - Ösztöndíj Program felvételi felhívás

.

Felvételi felhívás

 A Pécsi Evangélikus Roma Szakkollégium (PERSZE) Ösztöndíj Programot hirdet hátrányos helyzetű elsősorban roma/cigány NAPPALI TAGOZATOS egyetemi hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok számára.

Szakkollégiumunk nem csak roma/cigány fiatalokat vár tagjai közé. Eséllyel pályázhat hozzánk minden Pécsett és a dél-dunántúli régióban NAPPALI TAGOZATON tanuló egyetemi hallgatói jogviszonnyal rendelkező, hátrányos helyzetű diák, aki érdeklődik a cigányságot érintő társadalmi kérdések iránt, s nem áll messze tőle a keresztény értékrend sem.

Szakkollégiumunk együtt lakó közösség. A szakkollégisták elhelyezését a Pécsi Márton Áron Kollégium és Szakkollégium biztosítja. A szakmai programok jelentős része PTE BTK NTI Romológia és Nevelésszociológia Tanszéken zajlik. Egyházi hátteret a Magyarországi Evangélikus Egyház nyújt.

Sikeres felvételi esetén, térítés ellenében kollégiumi elhelyezést, havi ösztöndíjat, egyetemi előre haladást biztosító szakmai programokat, nyelvi képzést, támogató közösséget biztosítunk.

Az ösztöndíj program jelentkezési határideje: 2019 augusztus 11.

(a határidő után jelentkezéseket nem fogadunk el)

Pünkösdi gyülekezeti nap

.

Szeretettel hívjuk a testvéreket az alábbi gyülekezeti napunkra. Kérjük, hogy részvételi szándékát az irodában személyesen, vagy a plakáton szereplő elérhetőségen jelezzék. A buszra is az irodában lévő ívre való feliratkozással lehet jelentezni!

 

2019gyül nap

Böjti reggeli liturgia

.

Minden hétköznap reggel 7:15-kor kezdődik templomunkban a böjti reggeli liturgia. A bő negyedórás alkalom lehetőséget ad nekünk arra, hogy böjtben Istennel kezdhessük a napot, közösen készülhessünk a feltámadás megünneplésére.

Szeretettel várunk mindenkit, akár egy-egy alkalomra is!

Kiadó szoba az egyetemista albérletben

.

Kiadóvá vált egy egyágyas szobánk az egyetemista albérletünkben. Azonnali költözéssel várjuk az új lakót. Részletek az alábbi plakáton.

Új Képeink

Presbiter és felügyelő iktatás 2018

IMG 4204

A képre kattintva megnyitható a galéria.

Új Hírlevelünk

Pünkösd 2019

20190610

Új Hanganyag

2018.03.29. Pécs - Énekkar

Új Videónk

2017 Gyerekkarácsony